Merellinen Helsinki

Elokuu on tarjonnut auringonpalvojille poikkeukselliset puitteet nauttia ulkoilmasta sekä auringosta ja olen itsekin pyrkinyt lataamaan akkuja tulevaa syksyä ja hämärämpiä iltoja varten. Töiden ohella olen hyödyntänyt tilaisuuden ja liikkunut mahdollisimman paljon kävellen. Harvoin saa kävellä kaupungin halki töihin kello kahdeksalta helteisessä aamuilmassa !

Viimeiseen parin viikkoon on mahtunut kaikenlaista mukavaa aktiviteettia mm. lämpimässä metsässä suunnistuksesta SUP-lautailuun ja auringonlaskujen ihailuun. Omasta ympäristöstä löytyy jos jonkinlaista hienoa maisemaa ja puuhaa kun silmänsä avaa.

Helsinki on kovin kaunis aamuauringonpaisteessa. Tämä kuva on otettu perjantai-aamuna 14. elokuuta 2015, n. kello 6:30.

Helsinki on kovin kaunis aamuauringonpaisteessa. Tämä kuva on otettu perjantai-aamuna 14. elokuuta 2015, n. kello 6:30.

Paatti

Vanhoissa puuveneissä on tunnelmaa.

Nämä klassikkovenekaunottaret lepäävät Liuskasaaressa., Kaivopuiston rannassa.

Nämä klassikkovenekaunottaret lepäävät Liuskasaaressa., Kaivopuiston rannassa. Kuva taiteiltu SUP-laudan päällä seisten.

Yllä olevat kuvat kerkesin ottamaan aamulla ennen työpäivän aloitusta. Kävimme usean työkaverin kanssa SUP-lautailemassa, ennen kuin kukin lähti työn touhuun. Vaikka tällaiset aamut ovat hyvin harvinaista herkkua, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan työpäivän aloitusta tällaisissa merkeissä ainakin kerran! Mieli on tyyni, kun sen on kerennyt tyhjentämään ajatuksista jo hyvissä ajoin aamulla. Ja vaikka auringonpaisteet päättyvätkin vääjäämättä jossakin vaiheessa, uskon, että oli aktiviteetti tai sää mikä tahansa, tekee aamulla rauhassa vietetty oma hetki ihmeitä arkipäivälle.

Helsingissä on mahdollista nähdä myös hienoja auringonlaskuja. Perjantaina 21. elokuuta kävimme ihailemassa urbaania iltatunnelmaa Meilahden kallioilla.

Helsingissä on mahdollista nähdä myös hienoja auringonlaskuja. Toissailtana 21. elokuuta kävimme ihailemassa urbaania iltatunnelmaa Meilahden kallioilla.

Auringonlasku Meikussa

Odottelu palkittiin ja puoli tuntia auringonlaskun jälkeen taivaalle ilmestyi upeita punaisen sävyjä. Kuvassa aurinko laskee vuonna 1873 valmistuneen Kesärannan taakse (ent. Bjälbo ja arkkitehti F. L. Caloniuksen kesähuvila, nykyinen pääministerin virka-asunto).

Tulevalla viikolla tulen perehtymään maisemakuvaukseen kurssin ja kokeneemman ohjauksen puitteissa. On muuten kiehtovaa nähdä minkälaista kuvamateriaalia saadaan aikaiseksi, nyt kun lämpimät ja aurinkoiset säät tulevat päätökseensä muutaman päivän päästä. Taivashan muuttuu monesti kiinnostavaksi juuri siinä kohtaa kun säät heikkenevät ja ukkospilvet valtaavat maiseman. Perästä siis kuuluu.