Perjantai-illan hupia monipolttoainekeittimen kanssa

Perjantai-illat voivat nykyään näyttää melkoisen erilaiselta kuin 10 vuotta sitten. Ostin nimittäin itselleni vihdoin eilen pitkään mielessä olleen monipolttoainekeittimen. Illalla työpäivän päätteeksi kaadoin itselleni lasin punaviiniä ja aloitin tutustumisen värkkiin.

Monipolttoainekeitin on kätevä ja jopa melkoisen yksinkertainen keitin ympärivuotiseen käyttöön. Olen pitkään suunnitellut tämän MSR:n Whisperlite Universalin hankintaa. Vaikka vertailin monipolttoainekeittimiä vielä pitkään ennen hankintaa, päädyin lopulta tähän suunnittelemaani malliin.

Tämä MSR-keitin on rakenteeltaan vankan ja ja luotettavan oloinen. Siihen voi vaihtaa suuttimia ja käyttää esim. kesäisin polttoaineena kaasua. Talveksi suuttimen voi vaihtaa ja valita polttoaineeksi bensan, jolloin ruoan laitto ja lumen sulattaminen onnistuu helposti myös kovilla pakkasilla.
Eilen illalla minä purin keittimen palasiksi ja tutustuin sen osiin. Kasasin sen niillä osilla, jota soveltuvat bensan polttamiseen ja sen jälkeen vaihdoin takaisin kaasulla tarkoitetut osat. Kotona tämä toimi koekäytössä yhdessä kaasun kanssa hyvin.

Nyt nappaan keittimen mukaani ja testailen sitä kahden yön laavuretkellä Teijon kansallispuistossa. Luvassa on tuleva pakkasyö noin -8c lämpötilassa. Joulukuun maastoretki voi alkaa.

MSR:n Whisperlite -keitin purettuna osiin. Tämä oli mukavan yksinkertainen kasata ja huoltaa.