Kirjoittajasta

Olen Kea, vaeltava ja valokuvaava henkilö Helsingistä. Luontoelämykset imaisivat minut toden teolla mukaansa kuusi vuotta sitten ja ensimmäisen pitkän vaellusreissuni jälkeen olenkin löytänyt itseni jos jonkinlaisista elämyksistä.

Syyskuussa 2018 toteutin yhden haaveistani ja muutin Kuusamoon opiskelemaan valokuvausta, nyt jo suunnattoman suuren vaikutuksen tehneessä Koillismaan luonnossa. Mitä tapahtuu tämän jälkeen syksyllä 2019, sitä en vielä tiedä. Kaikki ovet ovat avoinna – pohjoisen erämaan kutsu on hyvin äänekäs!

Intohimoni on liikkua luonnossa tavalla tai toisella. Vaellan ja retkeilen jokaisena vuodenaikana ja viihdyn parhaiten teltassa ja poluttomissa erämaissa. Innostun myös lyhyempikestoisesta luontoliikunnasta helposti. Kamera kulkee matkassani aina ja vakiovalokuvauskalustooni kuuluu tällä hetkellä täysikennoinen Nikon D750 -runko ja Nikonin 24-120 f/4, sekä Sigman 35mm f/1.4 ART -objektiivit. Valokuvauskalustoani laajennan tulevaisuudessa.

Parhaimpiin elämyksiini kuuluvat reissut:

  • 2019: Koillismaan lukuisat retket, Saariselkä ja UK-kansallispuiston hiihtoretket helmikuussa, Käsivarsi ja Kolmen valtakunnan vaellus maaliskuussa ja Lofoottien valokuvausviikko toukokuussa
  • 2018: Kemihaara ja UK-puiston eteläosa (hiihtovaellus), Kaldoaivin erämaa, lukuisat retket Koillismaalla
  • 2017: UK-kansallispuisto ja erämaa (hiihtovaellus, SL talviopaskurssi), Käsivarren erämaa (oma viikon vaellus ja toinen viikko Turun Ladun oppaana)
  • 2016: Hiihtovaellus Kebnekaisen ympäri (telttaillen), Norja (Lyngen), Helvetinjärven viikonloppuretki (Helsingin Ladun opas)
  • 2015: Kolmen valtakunnan vaellus (Käsivarsi-Norja-Ruotsi), Norja (Lofootit), Nikkaluokta-Kungsleden-Abisko
  • 2014: Muotkatunturit, Norja (Senja)
  • 2013: UK-kansallispuisto ja erämaa (kesä, Suomen Ladun vaellusopaskurssi), lukuisia muita viikonloppuretkiä

Tästä unelmoin ja tulevia reissuja:

Haaveilen työstä, joka kuljettaa minut kiinnostavien ilmiöiden ja ihmisten luokse luonnonhelmaan ja antaa minulle mahdollisuuden auttaa muitakin näiden ilmiöiden pariin.

Haaveilen Huippuvuorista ja lukuisista muista pitkistä erämaavaelluksista.

%d bloggaajaa tykkää tästä: