Olen Kea, vaeltava ja valokuvaava Helsinkiläinen. Luontoelämykset imaisivat minut toden teolla mukaansa kuusi vuotta sitten ja ensimmäisen pitkän vaellusreissuni jälkeen olenkin löytänyt itseni jos jonkinlaisista elämyksistä.

Syyskuussa 2018 toteutin yhden haaveistani ja muutin vuodeksi Kuusamoon opiskelemaan valokuvausta, nyt jo suunnattoman suuren vaikutuksen tehneessä Koillismaan luonnossa. Mitä tapahtuu tämän jälkeen syksyllä 2019, sitä en vielä tiedä. Kaikki ovet ovat avoinna – pohjoisen erämaan kutsu on hyvin äänekäs!

Intohimoni on liikkua luonnossa tavalla tai toisella. Vaellan ja retkeilen jokaisena vuodenaikana ja viihdyn parhaiten teltassa ja poluttomissa erämaissa. Innostun myös lyhyempikestoisesta luontoliikunnasta helposti. Kamera kulkee matkassani aina ja vakiovalokuvauskalustooni kuuluu täysikennoinen Nikon D750 -runko ja Sigman 24-105mm/4 ART -objektiivi. Näiden lisäksi kuvaan myös Sigman 70-200mm/2.8 -objektiivilla.

Parhaimpiin elämyksiini kuuluvat reissut:

  • 2019: Toukokuu, Lofoottien valokuvausreissu
  • 2018: Kemihaara ja UK-puiston eteläosa (hiihtovaellus), Kaldoaivin erämaa
  • 2017: UK-kansallispuisto ja erämaa (hiihtovaellus, SL talviopaskurssi), Käsivarren erämaa (oma viikon vaellus ja toinen viikko Turun Ladun oppaana)
  • 2016: Hiihtovaellus Kebnekaisen ympäri (telttaillen), Norja (Lyngen), Helvetinjärven viikonloppuretki (Helsingin Ladun opas)
  • 2015: Kolmen valtakunnan vaellus (Käsivarsi-Norja-Ruotsi), Norja (Lofootit), Nikkaluokta-Kungsleden-Abisko
  • 2014: Muotkatunturit, Norja (Senja)
  • 2013: UK-kansallispuisto ja erämaa (kesä, Suomen Ladun vaellusopaskurssi), lukuisia muita viikonloppuretkiä

Tästä unelmoin ja tulevia reissuja:

Haaveilen Huippuvuorista ja lukuisista muista pitkistä erämaavaelluksista.